fredag 17 september 2010

Sportsliga olater alt. osportsliga later

Hockeyspelare spottar på isen. Även vid de tillfällen de inte har snusprillor i munnen blir det äckliga fläckar som snabbt fryser fast. Konståkarna, oavsett kön, skulle aldrig komma på idén att spotta. Ändå är deras träning minst lika ansträngande och krävande.

Baskettränare röker mellan passen. De står precis utanför skorummet så att stanken smyger sig in i arenan. Jag trodde det ingick i basketens balla hiphopkultur men har förstått att basket och rökning inte nödvändigtvis hör ihop i alla kommuner.

Ridlärare kan inte svara i telefon. Man kan ringa och ringa och signalen kan ljuda i stallgången så att hästarna blir alldeles stirriga men att svara klarar en ridlärare inte av. Det får kontorspersonalen göra som kommer lite senare. Under tiden missar ridskolan en massa viktigt information om sjukskrivningar och annat, för att inte tala om alla potentiella nya kunder som tvingas lägga på. Så här är det i alla fall på de två ridskolor vi är medlemmar i.

Och jag raljerar och generaliserar men kan ändå inte låta bli att förundras över vilka olater som hör hemma i vilka sporter. Och varför?

4 kommentarer:

Cecilia N sa...

Vi har ingen kontorspersonal så vi får ringa till kontoret när någon av lärarna är där, dvs mellan 13 och natta. Eller att man ringer på förmiddagen då stallpersonalen är där. Men då svaras det i stalltelefonen och det är ju inte säkert att det finns en lapp till hands eller att minnet är hundraprocentigt.

Raggoparden sa...

Golfare har fula kläder, speciellt de rutiga shortsen ;)

Och som en händelse blev ordverifieringen fetrump!

Kraxpelax sa...

HIV: Största möjliga tyssssssstnad...

Cecilia N sa...

Eftersom det inte gick att kommentera nästa inlägg:

Tack för den här tiden. Jag har haft mycket trevligt och ramlat av stolen av skratt däremellan när jag varit här.

Lycka till med skridskoprinsesseriet och allt det andra.