torsdag 27 maj 2010

Instruktioner

När man hittar en blodig unge i en vit soffa gäller det att snabbt göra en riskanalys. Det handlar alltså om att ställa ungens värde mot soffans och sedan lägga på den potentiella skadan multiplicerat med roten av det närmaste primtalet. Frågorna måste ställas blixtsnabbt och om ungen fortfarande är vid medvetande och kan tala ska dennes svar utgöra underlag för den fortsatta analysen:

1. Var blöder det? (Varför kommer senare i samband med att skuldnivån bedöms.)
2. Blöder det på något annat ställe? (Snälla, snälla, säääg att det inte blöder på rumpan eller ryggen som ju är i direkt anknytning till det vita tyget.)
3. Blöder det på något annat ställe? (Fortsätt fråga tills ungen definitivt hävdar att svaret är nej.)

Om svaret på fråga 1 (som i vår familjs fall igår kväll) är att det blöder i munnen för att ungen av ren uttråkning valt att dra ut en tand som inte ens var märkbart lös (dock en mjölktand) gäller det att vara på sin vakt för här får ju svaren på fråga 2 och 3 helt plötsligt en annan innebörd:

2. Nej, det blöder inte på något annat ställe, och
3. Nej, det blöder inte på något annat ställe, men …

Notera:

4. Det finns blod på något annat ställe, nämligen på händerna och på alla ställen som händerna varit sedan tandutdragningsprocessen inleddes.

Här är det bäst att kvickt lyfta ungen rakt uppåt för att på så sätt minska den fortsatt möjliga blod-soffa-beröringsytan. Ungen placeras sedan i närmaste badrum där tvagning sker. Sofföverdraget dras av och förvaras säkert tills nästa Halloweenfest då det får en central placering.

Om svaret på fråga 1 istället är magen eller skallen är det möjligt att soffans värde bedöms som lägre än ungens men det vet man som sagt inte förrän man har multiplicerat den potentiella skadan med roten av det närmaste primtalet.

5 kommentarer:

Cecilia N sa...

Hur många decimaler ska man ta med vad gäller roten av primtal?

Howdy Sailor sa...

Två räcker fint, Cecilia. Tack för att du frågade :o)

Comvidare sa...

Min E föll vid bassängkanten. Jag prioriterade att hitta korken som rullade iväg, innan jag hjälpte henne. Hon tog sig för knäet, men skull dig själv tänkte jag, för sekunden innan hade jag sagt att man inte skulle springa.

Fast jag vet inte om det blev rätt. Jag hade ju inte formeln i huvudet. ;)

Jessica sa...

Note to self för föräldrar
Ingen vit soffa förrän alla i hushållet är fullvuxna eller vet med sig att de inte spiller. Här blir det alltså aldrig någonsin en vit soffa.

Kerstin sa...

Vilken stark unge som fick ut tanden utan att den var lös. :)