fredag 13 mars 2009

Vågar du satsa?

Svetten lackar i pannorna. Några skrapar nervöst med fötterna mot det sträva golvet. Japanen som vägde på sin stol har ramlat omkull. Alla väntar tålmodigt på resultatet. Det är nu det gäller, nu det ska avgöras vilka som går hem med pengar i plånboken och vilka som har chansat och förlorat.

Då kommer svaret, mycket tidigare än man väntat: Sexåringen har ringt till mamma och vill komma hem. Det går helt emot oddsen; nästan ett år har gått sedan hon försökte sova över förra gången så de som satsat på hela natten ska bara få 1,3 gånger pengarna. Ändå är det bara några få som vågat satsa på hemringning. Den natten får dessa våghalsar fira med nästan femtiodubbel utdelning!

Några dagar senare är det dags igen: Sexåringen ska ta hål i öronen och oddsen för att hon ska rusa iväg efter det första hålet är något högre än oddsen att hon ska ta båda. Satsar man på att hon ska vända i dörren, redan innan håltagningspistolen kommit fram, är utdelningen bara 1,17.

Vadslagningsfirmorna lurar i buskarna utanför salongen. Klockan 16:00 är det dags och en del räknar med att processen kan bli långvarig och har därför tagit med sig kaffe och uppfällbar stol. Men, vad är det som händer? Redan 15:58 kommer Sexåringen ut ur salongen. Vadslagningskontrollanterna kan inte stilla sin nyfikenhet och kastar sig fram. En och annan har redan hunnit knappa in ”inget hål” i sina datorer. Då ser någon hur det gnistrar på Sexåringens örsnibbar; hon har inte bara gjort två hål, hon har dessutom gjort det tidigare än på utsatt tid.

Nästa vecka är det dags igen. Sexåringen ska sjunga i kyrkan, men kommer hon att säga ”Jesus är uppstånden” eller ”Jesus är uppfunnen”? Enligt körledaren är oddsen i nuläget cirka 50/50. Vadslagningen kan börja.

4 kommentarer:

Pseudonaja sa...

Skönt att du är tillbaka. Du har varit saknad. Ja, inte av mig, men av... killarna som driver pizzerian i min håla utanför Kingriver.
När vår 6-åring tog hål i snibbarna i somras var tjejen på salongen smart och tryckte av pistolerna i båda öronen samtidigt. Annars hade vi nog haft en runner.

Kul att du är tillbaka!

Kristina sa...

Jag slår givetvis vad om att allt går bra!

Cecilia N sa...

Hon kan väl vänta till påskdagen med att sjunga att han är uppstånden, snälla ...

Howdy Sailor sa...

Hon ska sjunga på påskdagen också, men man vet aldrig vilka ord det blir ;o)