torsdag 27 november 2008

Vad ska man tro?

Jo, ännu mera elände: När jag hämtade Sjuåringen idag hade någon hällt vatten i hans stövlar. De har sånt där luddigt foder inuti och vattnet stod upp till kanterna. När maken hämtade honom en dag förra veckan hade någon slängt hans gympapåse i duschen och blött ner allt.

Jag frågade fröken vad som stod på. Hon hade inte upptäckt något sa hon. Jag berättade då att de båda vattenknepen var något som mobbare gjorde på den tiden jag gick i skolan. Fröken sa då att ingen mobbades på Sjuåringens skola, men att hon i alla fall skulle hålla ögonen öppna.

Tills vidare får vi köpa minst fem par vinterstövlar och uppsättningar gympakläder.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Usch, vem lär en mobbare. Eller lär de sig av att själva blivit utsatta?
Nå, "fröken" kanske är lite naiv, det förekommer säkert överallt.

Jessica sa...

håller med bengt. Mobbing förekommer inte här. ja ja ja...

Pseudonaja sa...

Lärare och inte minst rektorer förnekar in i det längsta att mobbning förekommer i just deras klass/skola. Allt för att det är svårt att erkänna sina egna tillkortakommanden som lärare eller skolledare och för att se bra ut inför elever och föräldrar som ska välja skola.
Själv har jag fått oroande info ang. barnens skola i Kungälv från årskurs 6. Det är förvisso en del år kvar men ordet friskola far redan genom mitt huvud.

mammanonna sa...

fy fan för mobbing! pseudoaja har alltför rätt i sin kommentar. Jobbar i skolvärlden (inte som lärare dock) och de ser det helt enkelt inte! Även om det händer mitt framför ögonen på dem. Blir extrajobb och så måste man ju erkänna att man misslyckats...och det ligger inte riktigt för lärare. Och tyvärr så kan man inte vara säker på att det är bättre i friskolor. Trodde det men ack så fel vi hade! Man måste nog bortse från uppdelningen friskola/kommunal och titta på andra saker. Personaltäthet, andel behöriga lärare (för stadiet och ämnet), undervisningstimmar, skolhälsovård, och sist men inte minst - varför existerar just den friskolan. Det kan skilja i engagemang på skolor som drivs av stora utbildningsföretag eller startats av lärare med en ide om pedagogik och elevomhändertagande. Lycka till, och var en besvärlig förälder!

cruella sa...

Ungjävlar!

Friskola till trots har det under hösten hänt sig att en kille i dotterns plugg fått sina skor stulna inte mindre än TRE gånger denna höst. EN sko återfanns slängd i ett förrådsutrymme.

Och trots att det går 70 ungar på skolan, i samma lokaler mest hela tiden, vet iiiiiingen vem som har gjort det.

En del ungar kan vara hur infama som helst.